Terug

Minion Speeltje met Speelgoed verhoger


Dit Minion speeltje heeft Daan gekregen voor zijn verjaardag en ik heb het zo aangepast dat Daan er zelfstandig mee kan spelen.

Ik heb gaatjes in een plankje gemaakt waar de voetjes van de Minion precies in passen, vervolgens heb ik een klein latje over de voetjes heen geschroefd zodat ze vast zitten.

En daarna heb ik nog een 'speelgoed-verhoger' gemaakt om te zorgen dat het speeltje 'in beeld kwam' voor Daan. Als ik hem rechtstreeks op het blad zette keek Daan er overheen en zag hij helemaal niet wat voor speeltje er voor z'n neus stond omdat het te laag was. Deze speelgoed-verhoger is universeel, daar kan al het speelgoed van Daan op gezet worden. Het speelgoed kan vast gezet worden met een bout en een vleugelmoer en de speelgoedverhoger zelf kan op eenzelfde manier vastgezet worden op Daan z'n rolstoelblad.

Het Minion speeltje zelf maakt overigens een steeds wisselend leuk geluid als je hem om z'n as draait. En de 'slinger' die hij in z'n hand heeft slingert dan rond en kan er ook uit getrokken worden.

Hier zie je de speelgoed verhoger los van het Minion Speeltje. Op deze manier kunnen dus alle andere speeltjes van Daan op deze speelgoed verhoger worden bevestigd. Al Daan z'n speeltjes hebben als basis een plank met een gat erin waarmee het speeltje vastgeschroefd kan worden op Daan z'n rolstoelblad, en dus ook op deze speelgoedverhoger.

Een uitgebreide beschrijving van de speelgoedverhoger, inclusief bouwtekening staat in het e-boek Speelgoed Maken voor Meervoudig Gehandicapten. Deze uitgebreide beschrijving kun je ook los aanvragen voor €1,=. Stuur hiervoor een mailtje, dan krijg je van mij een betaalverzoek en stuur ik de beschrijving direct via de mail naar je toe.
Dit is een close-up foto van de achterkant van het Minion figuurtje. Hier kun je goed zien dat ik gaten gemaakt heb in de plank die precies de vorm van de voetjes van de minion hebben. De voeten zakken dus strak in de plank en daardoor staat het figuurtje stevig op z'n voeten.
Hier nog even een close-up van het plankje wat ik over de tenen van het Minion figuurtje heb geschroefd