Terug

Links naar andere websites


Hieronder staan links naar websites waar ik enthousiast over ben, waar ik ooit over geschreven heb of die ik gewoon de moeite waard vindt om eens te bezoeken:

De sites staan op alfabetische volgorde.
baauwopmij.nl Deze website, gemaakt door een moeder van een gehandicapt kind, beschrijft heel veel goede ideeŽn over voeding, computer spelletjes en spelletjes voor de iPad (of iPod). Er staan ťrg veel leuke dingen op!
debelevenis.nl De Belevenis is een uitgaanscentrum voor meervoudig complex gehandicapten die steeds een paar maanden lang op een locatie staat. Er zijn acht verschillende themawerelden waar bezoekers samen met hun familieleden of begeleiders grenzeloos kunnen ervaren, ontdekken en beleven. Wij zijn er zelf nog niet geweest maar ik heb ontzettend enthousiaste verhalen gehoord!
delachtendezon.nl Theater de lachtende zon maakt voorstellingen speciaal voor ernstig meervoudig gehandicapten. Wij hebben al diverse voorstellingen mee gemaakt en Daan vindt ze fantastisch!
deoppepper.nl Ken je iemand met een chronische ziekte die woont in en tussen Amsterdam, Hilversum, Utrecht, dan kun je hier een wens indienen (hun uitgangspunt is: elk mens heeft een wens!)
eelkeverschuur.nl In de webwinkel van deze site kun je o.a. muisje kopen waardoor je schakelaars aan je computer kunt koppelen en ook een batterij-onderbreker zodat 'normaal speelgoed' gekoppeld kan worden aan een schakelaar.
feestopwielen.nl Website van Klaaske Kamp, zij is een erg enthousiaste moeder van een mcg-kind en heeft deze ervaring, samen met haar ervaring op het conservatorium, .voor de klas, en in het theater gebundeld tot de mogelijkheid om je speciale kinderfeestje door haar te laten organiseren. Ook speelt ze verschillende belevingstheaters en heeft ze een boek gemaakt die alle zintuigen prikkelt.
handiklap.be Website van een andere moeder met een gehandicapt kindje, o.a. interessant omdat ze gratis Powerpoints beschikbaar stelt die ze gemaakt heeft voor haar eigen kindje.
hetprikkeltje.com Website van projectgroep 'Het Prikkelt je' met achtergrond-informatie over spel bij MCG kinderen. Ook staan er een heleboel uitgebreide beschrijvingen op de site van zelf te maken speelgoed! Deze beschrijvingen hebben ze onderverdeeld naar de fase waarin het kind zich bevindt.
hetsprekendboek.nl Website van Stichting het sprekend boek. Hier kun je on-line boekjes lezen door op de linkermuisknop of de spatiebalk te drukken. De plaatjes en tekst komen in beeld en je hoort de gesproken tekst. Je moet hier wel (betaald) lid van worden. Om het uit te proberen staan er gratis drie boekjes gedeeltelijk op de site.
itstrendy.nl It`s Trendy is een webwinkel voor onderscheidend en speciaal speelgoed en trendy artikelen, voor kinderen en volwassenen met een beperking. Er staan leuke betaalbare dingen op de site, maar ook duurder en handgemaakt speelgoed.
kimskiekjes.nl Kim is fotografe en moeder van een kindje met syndroom van Down. Zij heeft thuis een leuke kleine studio gemaakt in haar garage waar ze prachtige opnamen maakt. Ze heeft professionele lampen, effen achtergrond en assesoires. En speciaal voor 'kanjes' (kindjes met een beperking) trekt ze extra veel tijd uit en geeft ze ook nog eens korting op de prijs. Bovendien mag je altijd nog een keer gratis terugkomen als je niet tevreden bent! Wij hebben gezinsopnamen laten maken, en meteen ook opnamen van de kids samen en de kids alleen. We zijn ťrg enthousiast!
kindmethandicap.nl Deze website is gemaakt door twee moeders van kinderen met een meervoudige beperking. Ik kwam deze site tegen en was echt verbaasd over de fantastische hoeveelheid aan informatie voor ouders. Ik heb nog lang niet alles gelezen maar ga dit zeker nog een keer doen. Echt heel praktische informatie over heel veel onderwerpen!
leesmevoor.nl Leuke website om digitale prentenboeken te luisteren. Helaas nog geen mogelijkheid om zelf door het boekje heen te bladeren mbv. speciale schakelaar
lotjeenco.nl Lotje & Co is een website en een tijdschrift voor ouders van zorgintensieve kinderen. Het tijdschrift is een kwartaalblad en richt zich echt op ouders van kinderen die meer zorg nodig hebben dan een gemiddeld kind. Op de website kun je ook met elkaar informatie uitwisselen.
opmaat-eduware.nl Op maat software is heel breed te gebruiken en volledig gratis. Het laagste niveau is geschikt voor onze Daan. Hij kan zelfstandig verhaaltjes lezen die je zelf heel eenvoudig kunt maken, maar er staan ook al gratis 'vullingen' op Internet die je zelfs on-line kunt lezen. Je moet dan kijken bij het format 'Digitaal verhaal'. Ikzelf vind b.v. het fiets lenteliedje erg leuk.
pienenpolle.nl Website met erg leuke aangepaste kleding zoals grote rompers in felle vrolijke kleuren, grote slabbers, zwemkleding, enz. Ook verkopen ze kleine kadootjes om te trakteren op het dagcentrum of zo!
schakelspeelgoed.nl Web-winkeltje voor speelgoed dat aangestuurd kan worden met een losse schakelaar (zo'n schakelaar die je maar met je pink aan hoeft te raken en dan doet hij het al). De site is van een ergotherapeute die inmiddels zoveel van dit soort speeltjes heeft verzameld dat ze ze gaat verkopen. Er zijn eenvoudige goedkope speeltjes en ook duurdere speeltjes die bijvoorbeeld met twee knoppen aangestuurd kunnen worden (verschillende functies).
sjamajo.nl Wensstichting voor (meervoudig) gehandicapte mensen van jong tot oud! Je kunt hier een wens indienen, maar ze organiseren ook hele leuke evenementen.
tafelwerkje.webs.com Website van een speltherapeute met ideeŽn en tips voor werkjes die aan tafel gedaan kunnen worden. Sommige werkjes zijn om te stimuleren met twee handen te werken, andere zijn juist om naar te kijken of om samen te doen. Er komen steeds nieuwe werkjes bij, erg leuk!.
talktommy.com Applicatie voor iPad, speciaal ontwikkel voor gehandicapte kinderen die niet kunnen praten, maar wel plaatjes aan kunnen klikken. Standaard gevuld met plaatjes van dieren en hun bijbehorende geluiden (gratis), daarnaast kun je heel makkelijk eigen vullingen maken (dan moet je de app kopen).
toys42hands.be Website van een andere moeder van een gehandicapt kindje die normaal speelgoed selecteert voor kindjes met een beperking. Ze verkoopt dit speelgoed direct via deze mooie en uitgebreide website.
uitalsthuis.nl Bedrijfje van moeder van gehandicapt kind die hulpmiddelen regelt voor tijdens de vakantie in Nederland. B.v. een hoog-hekken-bed.
verdanda.nl Stichting verdanda laat quilts maken speciaal om weg te geven aan mensen met een beperking.
zorghulpmiddelenwmo-gelderland Bedrijfje van vader van een gehandicapt kind, koopt en verkoopt tweedehands hulpmiddelen, ook verhuur.