Terug

E-Boek speelgoed maken voor
Meervoudig Gehandicapten


Op de website staan een heleboel speeltjes die ik gemaakt heb uit het boek ĎSpeelgoed maken voor meervoudig gehandicaptení. Dit boek is twintig jaar oud, maar bevat ontzettend veel leuke ideeŽn over spelen en speelgoed voor gehandicapte kinderen. Inmiddels heb ik van diverse lezers de vraag gekregen of dit boek nog te koop is. Helaas, dat is niet het geval.

Maar het goede nieuws is dat ik toestemming heb gekregen om het boek elektronisch uit te brengen, en het complete boek is nu beschikbaar!

Het boek bevat een heleboel tips en ideeŽn over hoe je kunt spelen met je gehandicapte kindje met eenvoudige materialen die iedereen wel heeft. Daarnaast staan er ruim dertig speeltjes beschreven om zelf te maken. Hierbij wordt aangegeven welke materialen en gereedschap je nodig hebt. Bovendien is elk speeltje voorzien van een bouwtekening.

Ook staat er uitgebreid beschreven hoe je bestaand speelgoed kunt bevestigen op een manier waardoor het voor gehandicapte kinderen te hanteren is. Zoals bevestiging aan de muur, op een standaard of op tafel. Daarnaast wordt ook beschreven hoe je ervoor kunt zorgen dat speeltjes beter draaien waardoor er dus minder inspanning nodig is om het speeltje in werking te zetten.

Het boek bevat de volgende hoofdstukken:
- Inleiding, over het speelgoed
- Tastspeelgoed
- Geluids-speelgoed
- Kijkspeelgoed
- Bewegend speelgoed
- Bewegen
- Bevestigingen en aanpassingen

          
Om een indruk te krijgen van dit e-boek kun je hier een klein voorbeeld downloaden. (hiervoor is wel een pdf viewer nodig)

Je kunt het complete e-boek bij mij bestellen door een mailtje te sturen. Het e-boek kost 15 euro.

Als je het e-boek aanschaft krijg je ook nog een extra aanvulling op het boek met beschrijvingen van speeltjes die ik naar eigen ontwerp gemaakt heb. Elke keer als ik iets nieuws bedenk stuur ik deze na. (Mocht je e-mail adres wijzigen en je stelt wel prijs op aanvullingen, geef dan s.v.p. je naam en je nieuwe e-mail adres aan mij door (klik hier).
Nu het e-boek helemaal af is kan het ook als 'papieren versie' gekocht worden.
De prijs hiervoor is 25,00 euro inclusief verzendkosten.

Hiervoor krijg je dan een eenvoudige afdruk in Zwart-wit op dubbelzijdig A4-formaat. Ik heb gekozen voor een groot lettertype, dus het is voor iedereen goed te lezen.

Je kunt de papieren versie bij mij bestellen door een mailtje te sturen.

Tijdschrift (On)Beperkt

In het voorjaar van 2022 is er ook een tijdschrift verschenen met speeltjes van de website van Vinkennest. Dit tijdschrift bevat een selectie van de leukste speeltjes van Daan, in een nieuw, meer toegankelijke vorm uitgegeven.
Het tijdschrift bevat zes speeltjes. Van elk speeltje is een mooie tekening gemaakt en de speeltjes zijn ingedeeld in moeilijkheidsgraad en hoeveelheid benodigde materialen. Het tijdschrift is in full-colour afgedrukt op prachtig 170grams mat papier.

Erg leuk als cadeautje en zeer geschikt om in een wachtkamer te zetten om mensen te inspireren zelf speelgoed te maken.

De prijs voor dit tijdschrift is 9,50 euro exclusief evt. verzendkosten.
Je kunt het tijdschrift bij mij bestellen door een mailtje te sturen.