Terug

Tractaties

Danoon-varkentje

Een danoontje kan bijna elk kind wel eten en een ballon is ook leuk voor bijna elk kind. Bovendien zijn de varkentjes sowieso al leuk om naar te kijken...

Dit Danoon-varkentjes is leuk om te maken, ziet er leuk uit en de tekening heb ik gewoon van internet gehaald. Klik hier. De oogjes heb ik mooi gemaakt met een stukje glimmend papier (binnenkant van een pak koffie). Als tong heb ik een ballon gebruikt met rijstkorreltjes erin. Opgeblazen geeft hij ook nog een leuk geluidje als er tegenaan geslagen wordt...


Rol-kokertjeVoor een speciaal kindje hoort ook een speciale traktatie. Ik vind het leuk om de kinderen te trakteren op iets wat ze leuk vinden. En voor mij is het ook een uitdaging om dit zelf te maken. Dus ging ik voor Daan creatief aan de slag. Voor het gemak ga ik er maar van uit dat iets wat leuk is voor Daan, ook wel leuk zal zijn voor andere kinderen uit zijn groep.

Het is een rammel-glitter-rol kokertje geworden met daaraan vast een danoontje. Als je het kokertje rolt ‘loopt’ er een glanzende streep van links naar rechts. Ook hoor je een zacht geluid wat duidelijker te horen is als je er mee rammelt.

Het is een wc-rolletje, beplakt met een gekleurd papiertje. Daaroverheen een streep van glanzende plakband. In het kokertje zit een kleine ballon, gevuld met rijstkorreltjes. Nog een mooi kaartje eraan, en klaar is de traktatie!Doorkijk-mobielDit jaar weer een zelfgemaakte traktatie. Het is een mobiel gemaakt van twee bescherm-schijfjes van DVD's. Ik koop de DVD's altijd per tien stuks in en daar zit dan altijd een bescherm-schijfje bovenop. Dat is een plastic doorzichtig schijfje in de vorm van een CD. Ik had deze inmiddels een heleboel liggen met het idee dat ik daar nog wel ooit eens iets mee zou kunnen doen. En nu was het dus zover.

Ik heb twee schijfjes beplakt met stickertjes. Ook heb ik er nog wat bijgetekent met een stift (dat ziet er mooi uit als je het tegen het licht houdt). Daarna de schijfjes met touwtjes aan elkaar gemaakt en er een kraaltje boven en onder gedaan. Helemaal onderaan een belletje voor het geluid, en klaar is de tractatie.

Iets lekkers erbij zat deze keer niet vast een het presentje. Ik had gewoon een mooie pot met nibit erin meegenomen waar de kinderen heerlijk uit gesnoept hebben.

Mocht je interesse hebben in deze lege schijfjes dan mag je die van mij hebben tegen vergoeding van de verzendkosten. Stuur maar een mailtje.MobieltjesDit jaar weer een zelfgemaakte traktatie: een mobiele telefoon met daarin een pakje fristi. Het is een heel eenvoudig te maken traktatie en ziet er toch leuk uit. De werkbeschrijving inclusief kant-en-klare print-versie is te zien op party-kids.nl. Je hoeft de werktekening maar uit te printen, uit te knippen, de rietjes op de achterkant op de goede hoogte te leggen en vast te plakken.

Ik heb er nog een fotootjes van Daan in verwerkt, dat maakt het persoonlijker maar dan is het natuurlijk wel ietsje meer werk.