Terug

Paraplu standaardOp deze foto zijn er twee paraplu-standaards bevestigd op Daan z'n rolstoel. De ene, die bij Daan z'n rechteroor zit, is de oude. Dat is een korte standaard die wel een klein stukje uitgeschoven kan worden. Deze is volgens mij niet meer verkrijgbaar.

De andere, bij Daan z'n linkeroor, is de nieuwere, die nog wel verkrijgbaar is, deze is niet uitschuifbaar maar heeft de mogelijkheid om in het midden te knikken (zelf in te stellen welke hoek). Daardoor kan hij wellicht ook ingezet worden op rolstoelen die geen kantelbare duwstang hebben.


Hier speelt Daan met twee muziekinstrumentjes die aan de standaards hangen. We laten hem hier steeds even mee spelen als hij een 'pauze heeft tijdens het eten'. Het voordeel is dat we de speeltjes makkelijk weg kunnen kantelen als hij aan het eten is en weer terug kantelen als hij even pauze heeft. De mogelijkheden qua speelgoed zijn legio.
Deze opstelling hebben we samen met de muziektherapeute bedacht. Het doel is om Daan tegen de trommel aan te leren slaan. Omdat hij wel dingen wil pakken, en slaan op deze plek nog vreemd vind, hebben we een belletjes-armband voor de trommel gehangen zodat hij de trommel vanzelf raakt als hij de belletjes probeert te pakken. Als dit makkelijk voor hem is geworden gaan we de belletjes weg halen en proberen we hem alleen te laten trommelen. En als dat lukt, kunnen we wellicht op die plek een communicatie-knop bevestigen waarmee hij ons om hulp kan roepen. Die knop zit nu op z'n werkblad, maar daar stoot hij heel vaak per ongeluk tegenaan tijdens het spelen...
Deze foto is op vakantie genomen. Op één van de heetste dagen in 2015 (en dat was een érg warme zomer). Doordat we Daan helemaal vol gelegd hadden met natte doeken (op z'n benen, in z'n nek en zo nodig op z'n hoofd) én doordat we een parasol boven z'n hoofd konden zetten met deze paraplu standaard, kon Daan toch lekker overal met ons mee naar toe!

Je kunt op de foto zien dat de paraplu gewoon vast geklemd wordt aan de stok van de paraplu, in de standaard. Dat beketent dus dat je zelf kunt bepalen hoe hoog de paraplu/parasol boven het hoofd van je kind komt te zitten. In ons geval kan de paraplu ook nog gekanteld worden doordat de duwbeugel kantelbaar is.

Op deze foto zie je dat we ook nog een speeltje opgehangen hadden aan de paraplu (die als parasol dienst deed). Dit was heel fijn voor Daan, maar wel erg kwetsbaar. Die dag hebben we wel érg vaak het speeltje opnieuw vast moeten maken, en de paraplu is hierdoor wel erg snel versleten ;-). Maar... het was het waard!
Tijdens deze zelfde zomervakantie hebben we ook een paar dagen met regen gehad. En toen bleek de standaard prima dienst te doen met een grote paraplu erin. De paraplu kun je zelf vast maken op de gewenste hoogte, dus omdat de regen hier een behoorlijk recht omlaag viel kon ik mooi samen met Daan droog wandelen!
Nog een foto van deze zelfde vakantie. Hier waren we lekker aan het fietsen. Daan met z'n rolstoel op de rolstoelfiets, hondje in het mandje aan het stuur. En ondertussen kon Daan lekker blijven spelen met het speelgoed wat aan de paraplu-standaard was opgehangen. De standaard is hier horizontaal gekanteld met de kantel-verstelling van de duw-beugel van Daan z'n rolstoel.