Terug

Links naar andere websites


Hieronder staan links naar websites waar ik enthousiast over ben, waar ik ooit over geschreven heb of die ik gewoon de moeite waard vindt om eens te bezoeken:

De sites staan op alfabetische volgorde.
baauwopmij.nl Deze website, gemaakt door een moeder van een gehandicapt kind, beschrijft heel veel goede ideeŽn over voeding, computer spelletjes en spelletjes voor de iPad (of iPod). Er staan ťrg veel leuke dingen op!
debelevenis.nl De Belevenis is een uitgaanscentrum voor meervoudig complex gehandicapten die steeds een paar maanden lang op een locatie staat. Er zijn acht verschillende themawerelden waar bezoekers samen met hun familieleden of begeleiders grenzeloos kunnen ervaren, ontdekken en beleven. Wij zijn er zelf nog niet geweest maar ik heb ontzettend enthousiaste verhalen gehoord!
delachtendezon.nl Theater de lachtende zon maakt voorstellingen speciaal voor ernstig meervoudig gehandicapten. Wij hebben al diverse voorstellingen mee gemaakt en Daan vindt ze fantastisch!
deoppepper.nl Ken je iemand met een chronische ziekte die woont in en tussen Amsterdam, Hilversum, Utrecht, dan kun je hier een wens indienen (hun uitgangspunt is: elk mens heeft een wens!)
eelkeverschuur.nl In de webwinkel van deze site kun je o.a. muisje kopen waardoor je schakelaars aan je computer kunt koppelen en ook een batterij-onderbreker zodat 'normaal speelgoed' gekoppeld kan worden aan een schakelaar.
handiklap.be Website van een andere moeder met een gehandicapt kindje, o.a. interessant omdat ze gratis Powerpoints beschikbaar stelt die ze gemaakt heeft voor haar eigen kindje.
hetsprekendboek.nl Website van Stichting het sprekend boek. Hier kun je on-line boekjes lezen door op de linkermuisknop of de spatiebalk te drukken. De plaatjes en tekst komen in beeld en je hoort de gesproken tekst. Je moet hier wel (betaald) lid van worden. Om het uit te proberen staan er gratis drie boekjes gedeeltelijk op de site.
kindmethandicap.nl Deze website is gemaakt door twee moeders van kinderen met een meervoudige beperking. Ik kwam deze site tegen en was echt verbaasd over de fantastische hoeveelheid aan informatie voor ouders. Ik heb nog lang niet alles gelezen maar ga dit zeker nog een keer doen. Echt heel praktische informatie over heel veel onderwerpen!
Omnidu.nl Omnidu is software waar je zelf leerzame on-line spelletjes kunt maken. Het is heel breed te gebruiken en volledig gratis. Het laagste niveau is geschikt voor onze Daan. Hij kan zelfstandig verhaaltjes lezen die je zelf heel eenvoudig kunt maken, maar er staan ook al gratis 'vullingen' op Internet die je zelfs on-line kunt lezen. Je moet dan kijken bij het format 'Digitaal verhaal'. Ikzelf vind b.v. het lekker op de fiets lenteliedje erg leuk (je kunt dit opzoeken bij de gratis omnidules, zonder zelfs maar in te hoeven loggen.
pienenpolle.nl Website met erg leuke aangepaste kleding zoals grote rompers in felle vrolijke kleuren, grote slabbers, zwemkleding, enz. Ook verkopen ze kleine kadootjes om te trakteren op het dagcentrum of zo!
schakelspeelgoed.nl Web-winkeltje voor speelgoed dat aangestuurd kan worden met een losse schakelaar (zo'n schakelaar die je maar met je pink aan hoeft te raken en dan doet hij het al). De site is van een ergotherapeute die inmiddels zoveel van dit soort speeltjes heeft verzameld dat ze ze gaat verkopen. Er zijn eenvoudige goedkope speeltjes en ook duurdere speeltjes die bijvoorbeeld met twee knoppen aangestuurd kunnen worden (verschillende functies).
sjamajo.nl Wensstichting voor (meervoudig) gehandicapte mensen van jong tot oud! Je kunt hier een wens indienen, maar ze organiseren ook hele leuke evenementen.
toys42hands.be Website van een andere moeder van een gehandicapt kindje die normaal speelgoed selecteert voor kindjes met een beperking. Ze verkoopt dit speelgoed direct via deze mooie en uitgebreide website.
uitalsthuis.nl Bedrijfje van moeder van gehandicapt kind die hulpmiddelen regelt voor tijdens de vakantie in Nederland. B.v. een hoog-hekken-bed.
verdanda.nl Stichting verdanda laat quilts maken speciaal om weg te geven aan mensen met een beperking.