Terug

Klik-klak speeltje


Dit speeltje is gebaseerd op een oude 'klik-klak-rage' uit de jaren 80. Twee balletjes die tegen elkaar aan tikken (als je ze ritmisch op-en-neer beweegt). Aan deze standaard hangen drie van die 'setjes van houten kralen aan een touwtje'. Als Daan een kraal naar zich toetrekt en weer los laat, dan tikken de kralen tegen elkaar aan. Ook vindt hij het heel leuk om de kralen flink rond te slingeren. De touwtjes zitten 'vergrendeld' op de metalen stang, zodat ze niet verschoven kunnen worden (om zoveel mogelijk tegen te gaan dat ze allemaal in elkaar verstrengeld raken). Dit is gerealiseerd door een draadijzer te gebruiken en daar moertjes op te draaien. Hier is gekozen voor drie kralen-setjes met touwtjes in verschillende lengtes. Wij hebben gebruik gemaakt van grote houten kralen waarbij we het gat aan één kant groter uitgeboord hebben zodat het knoopje verzonken in de kraal komt te zitten. Je kunt ook gebruik maken van kant-en-klare Klik-klak-ballen, alleen heb je dan plastic kralen.

En de standaard kan natuurlijk ook gebruikt worden om andere materialen op te hangen, zoals een balletje of een ballon oid. De standaard zelf zit vast op het rolstoelblad met een bout en vleugelmoer die door een gat in het rolstoelblad bevestigd zijn.

Een uitgebreide beschrijving van het speeltje, inclusief bouwtekening, krijg je gratis bij de aanschaf van het e-boek Speelgoed Maken voor Meervoudig Gehandicapten. Deze uitgebreide beschrijving kun je ook los aanvragen voor €1,=. Stuur hiervoor een mailtje, dan krijg je van mij een betaalverzoek en stuur ik de beschrijving direct via de mail naar je toe.