Terug

Kegel glijbaan


Het idee voor deze kegel glijbaan heb ik opgedaan bij de 'Ik ga EMB' inspiratiebox. Het is een eenvoudig speeltje wat heel eenvoudig te maken is. Eigenlijk heb je genoeg aan een paar pvc-buizen plus wat bijpassende hoekjes. En natuurlijk een bal en kegels!

Ik heb ervoor gekozen om het geheel vast te zetten op een klein plankje wat ik op Daan z'n rolstoelblad kan bevestigen. Dit zorgt ervoor dat Daan geen hulp nodig heeft bij het wegduwen van de bal. Uiteraard wel bij het terughalen van de bal en het rechtop zetten van de kegels.

Op de foto gebruik ik ook nog de speelgoedverhoger omdat Daan op deze manier de bal beter 'in beeld' heeft. Voor de werking van het speeltje is dit niet nodig.


Hier zie je het deel wat ik bevestigd heb op een plankje zodat het makkelijker op een rolstoelblad bevestigd kan worden. De pijpjes zijn vastgezet met stukjes fietsband (binnenband). Dit plankje is precies even dik als de opstaande rand van het rolstoelblad, zodat de pijpjes horizontaal kunnen lopen.
Hier zie je alle onderdelen van het speeltje zover uit elkaar gehaald dat ze makkelijk op te bergen zijn.

Ik heb alle onderdelen genummerd zodat iedereen het weer makkelijk in elkaar kan zetten. Soms zitten de onderdelen wat los, dan stop ik er een stukje papier tussen zodat het beter blijft zitten.

Met een oude kussensloopp en een koortje kun je ze eenvoudig opbergen.