Terug

Gong Poppetjes


Dit speeltje is een speeltje met een bijzonder verhaal. Ik had het namelijk geleend van de speel-o-theek voor gehandicapten (toen wij die nog eentje hadden) en dacht dat dit speeltje véél te moeilijk zou zijn voor Daan. Maar... hij bleek het wel te kunnen, en eigenlijk zelfs heel goed. Dus dat was voor mij de reden om het speeltje na te maken.

Het is niet een heel makkelijk speeltje om te maken, want de twee 'wipjes' moeten scharnieren over een metalen pin en de houten popptjes zijn ook best bewerkelijk om te maken. Maar... het is de moeite waard.

Het is wel belangrijk dat het speeltje goed vastgemaakt wordt op het rolstoelblad (of op tafel), want het speeltje is makkelijk om te trekken. In het begin volstond het voor Daan om het met klittenband vast te zetten, maar inmiddels heb ik een gat in het onderste plankje geboord waar een dikke bout doorheen kan die ik onder op het rolstoelblad vastzet met een vleugelmoer. (In het rolstoelblad heb ik dus ook een gat geboord).

Van dit speeltje heb ik zelf een bouwtekening gemaakt met technische beschrijving. Deze kun je voor 1 euro bij mij kopen en je krijgt deze gratis cadeau als je het e-boek Speelgoed maken voor Meervoudig Gehandicapten bij mij koopt.