Terug

Fiets stuur speeltjeHier een filmpje van Daan die met het fiets stuur speeltje speelt.

Op dit filmpje kende hij het speeltje pas een paar dagen. Hij slaat op het stokje en pakt hem niet echt vast. Inmiddels doet hij dat wel heel bewust. Hij houdt het stokje vast en blijft dan op-en-neer bewegen. Echt heel knap! (en echt heel veel herrie ;-)).

Het speeltje zelf zet ik in z'n geheel op een kantelbare standaard (met klittenband). Dit heeft twee redenen. Ten eerste vindt Daan de beweging van 'naar zich toe trekken' nog erg lastig en 'van boven naar beneden' gaat wel prima. Ten tweede voorkom ik hiermee dat er te veel kracht op het stokje komt te staan omdat het speeltje een begrenzing heeft en ik denk dat Daan daar met z'n kracht wel doorheen kan bewegen.
Hier zie je het speeltje zonder standaard. Het is dus een gekocht plastic speeltje wat ik aangepast heb zodat Daan er mee kan spelen. Als aanpassing moest ik iets bedenken waardoor hij de draaibeweging kan maken zonder dat hij z'n polsen moet draaien, want dat kan hij niet. Dus heb ik een gaatje geboord in het handvat. En door dat gaatje heb ik een plastic roer-stokje gestoken. Inmiddels is dit roerstokje vervangen door een metalen pijpje wat ik nog ergens had liggen, omdat hij het roerstokje heel snel door midden 'getimmerd' had.
We hebben het stokje er een stukje onderuit laten steken omdat het anders te lang werd voor Daan (en we bang waren dat het snel af zou breken). Ook hebben we inmiddels (niet op deze foto te zien) een behoorlijk grote kraal aan de bovenkant van het stokje gemaakt zodat hij gerichter kan pakken en dat hij niet met z'n hand op het puntje van het stokje timmert.

Het speeltje zelf is bevestigd via de achterkant, waar het normaal op een stuur geschoven zou worden). Ik heb er wel voor gezorgd dat het op de onderkant steunt, dus precies de juiste hoogte gemaakt).
Hier zie je de constructie van boven. We hebben een stukje bezemsteel in het speeltje gestopt (en via de daarvoor bestemde schroefjes vast gedraaid). En dat stukje bezemsteel met een lange schroef vast gezet op het vertikaal staande plankje.