Terug

Fidget SpinnersOp dit filmpje laat Daan zien hoe makkelijk de fidget spinners draaien als je ze aanraakt. Ze draaien net zo makkelijk linksom als rechtsom en ze blijven heel lang draaien. Ook kun je op dit filmpje zien wat het verschil is in lichtere en zwaardere spinners. De middelste is een zwaardere, duurdere variant. Die draait veel langer door.
De buitenste twee spinners zijn voorzien van lampjes en kunnen als blue tooth luidspreker fungeren. Dat maakt ze heel leuk om naar te kijken en te luisteren, maar ze nodigen wel minder uit tot actie reactie. Daan vindt ze dan al leuk genoeg als ze daar staan te knipperen, hij doet er dan niks meer mee ;-)

Ik zou ze fantastisch vinden als ze vanzelf zouden beginnen met branden (en knipperen) nadat ze in beweging gezet worden. Dus dat ze vanzelf uitgaan als ze stil komen te staan en pas weer gaan branden nadat ze in beweging zijn gezet. Maar deze heb ik helaas nog niet gevonden!
De spinners zijn gewoon op een dikke bout geschoven. Aan de achterkant zit een moer. Tussen de spinner en het plankje heb ik een klein pijpje gedaan (ongeveer 1cm van een aluminium pijpje afgezaagd wat precies om de bout past), om ervoor te zorgen dat de spinner tijdens het draaien niet tegen het plankje aan kan komen.

Mocht je geen fidget spinners meer hebben liggen dan zijn ze nog steeds te koop, b.v. op bol.com. Daar zijn zelfs nog veel mooiere varianten te krijgen dan ik van vroeger ken...