Terug

DVD Zingen met Peerke en Jolanda 2


Liedjes voor Peuters en Kleuters, met gebarenDeze DVD is wederom helemaal zelf door mij ontwikkeld samen met Clown Peerke. Na het succes van de eerste DVD hebben we besloten om een tweede te maken. De liedjes worden gezongen door een Clown (die ook clini clowns is) en door mij (moeder van een kindje met een handicap). De clown is ook logopedist en is speciaal ontwikkeld om kinderen te stimuleren mee te zingen en ook gebaren mee te maken.

In 46 minuten worden 32 bekende en minder bekende kinderliedjes gezongen. De liedjes worden langzaam gezongen zodat de kinderen makkelijk mee kunnen zingen. Bij elk liedje worden een aantal eenvoudige gebaren gemaakt zodat het nog leuker is om mee te doen (en tevens een goede oefening voor armen en handen). De zang en gebaren zijn niet al te perfect, zodat ze juist heel goed uitnodigen om mee te doen. Dit keer staan er ook een aantal verjaardagsliedjes en slaapliedjes op. Klik hier voor het liedjesoverzicht.
Klik hier voor een overzicht van alle gebaren die in de DVD gebruikt worden.

           

Elk liedje wordt aangekondigd met een pictogram zodat het voor de kinderen heel herkenbaar is welk liedje er komt.

De pictogrammen zijn PCS-symbolen (Picture Communication Symbols) en de gebaren zijn de ondersteunende gebaren van Weerklank (kenniscentrum op het gebied van Totale Communicatie). In België wordt SMOG (spreken met ondersteuning van gebaren) gebruikt. Dit blijkt in de praktijk goed overeen te komen met de gebaren van de weerklank.

Je kunt de DVD bij mij bestellen door een mailtje te sturen. De kosten zijn 20,00 euro inclusief verzendkosten.
Je kunt ook hier kijken voor de prijzen incl. BTW en verzendkosten, dan kun je direct geld overmaken.

Klik hier voor reacties van ouders (en begeleiders) die de DVD aangeschaft hebben.


De liedjes van de DVD zijn ook op CD te verkrijgen! Speciaal voor de kinderen die de DVD zo leuk vinden dat ze de liedjes ook in de auto, op de slaapkamer, of op andere plaatsen waar geen DVD-speler beschikbaar is, willen luisteren...

De kosten zijn 3,75 euro exclusief BTW en verzendkosten. (Als je hem tegelijk met de DVD aanschaft heb je slechts één keer verzendkosten).

De picto's van de DVD zijn ook als kaartjes te bestellen, voor meer info klik hier.

De liedjes van de DVD zijn ook verkrijgbaar in een spel-vorm voor op de computer. Dit spel staat samen met een spel met 'kleuren uit de tuin' op een CD-Rom. Voor meer informatie, klik hier.

Er is nu ook een muismatje beschikbaar waar de voorkanten van de boekjes van beide DVD's op staan. Het leuke ervan is dat je dan in één oogopslag de picto's van alle 63 liedjes ziet. Kan bijvoorbeeld handig zijn als je gewoon wat wilt zingen en je kunt zo snel geen ander liedje bedenken. (in de auto, tijdens het wandelen of waar dan ook, het muismatje hoeft dus niet bij een computer te liggen ;-)).

Het is een soort insteekhoesje, dus aan één kant is het muismatje open. De kosten zijn 4 euro exclusief BTW en verzendkosten. (Als je deze tegelijk met de DVD aanschaft heb je slechts één keer verzendkosten).

Er is nu ook een mobiel beschikbaar met fotootjes van Peer en Jolanda erop. De mobiel is gemaakt van doorzichtige DVD-schijfjes en is versierd met kralen, glimmende sterren, en natuurlijk stickers van Peer en Jolanda erop... Onderaan de mobiel hangt een grote gekleurde bel zodat hij een leuk geluid geeft als er tegenaan geslagen wordt. Bij de kleinste beweging geeft hij al een leuk visueel effect.

De mobiel is het mooist als hij in de buurt van een lamp of een raam hangt omdat de plastic schijfjes het licht dan weerspiegelen. De mobiel is niet geschikt voor buiten.

De kosten zijn 7,50 euro exclusief BTW en verzendkosten. (Met de grote bel zijn de verzendkosten 4,50 euro, als je liever een kleine bel hebt zodat hij door de brievenbus past, dan zijn de verzendkosten slechts 1,00 euro en kan hij zonder extra kosten met een DVD meegestuurd worden).

Het is ook mogelijk om de doorzichtige schijfjes gratis te krijgen (tegen vergoeding van de verzendkosten) zodat je zelf een mobiel kunt maken.

Om de mobiel (of de lege schijfjes) te bestellen: stuur een mailtje.

(De exacte uitvoering van elke mobiel kan per keer verschillen).


En in november 2013 heb ik met Klaaske Kamp een DVD gemaakt met een hele andere opzet, maar ook héél leuk!, zie De Wereld van Koos.