Terug

CD-Rom met spelletjesDe liedjes van de DVD zijn ook te verkrijgen op CD-Rom. Met deze CD-Rom is het mogelijk om interactief met de liedjes en picto's om te gaan op de computer. Als het programma gestart wordt verschijnt een introductie- scherm. Als dan de linkermuis-knop ingedrukt wordt hoor je het eerste liedje van de DVD en tegelijkertijd zie je het bijbehorende pictogram beeldvullend op het scherm. Als het liedje afgelopen is moet er weer op de muis-knop gedrukt worden om het volgende liedje te horen en de bijbehorende picto te zien.
Op deze manier wordt het kind uitgedaagt om zelf aktie te ondernemen alvorens de 'beloning' komt in de vorm van een ander plaatje en een nieuw liedje. Als het liedje niet bevalt kan direct weer op de muisknop gedruk worden, dan komt meteen het volgende liedje. Op deze manier kun je het programma ook gebruiken als 'keuze-programma'. Het kind kan zo lang op de knop drukken tot het pictogram verschijnt wat hij graag wil zien en waarvan hij het bijbehorende liedje wil horen.

Naast dit 'liedjesspel' staat op dezelfde CD-Rom ook een 'kleurenspel'. Dit werkt exact op dezelfde manier. In plaats van picto's en liedjes krijg je foto's uit de tuin te zien van een bepaalde kleur bloem of iets dergelijks. Tegelijkertijd wordt de kleur een aantal keren genoemd. Steeds met een andere intonatie of toonhoogte. De foto's zijn mooi om naar te kijken en op deze manier kunnen de kinderen ook de kleuren leren kennen. Onze Daan vindt de manier waarop de kleur benoemd wordt erg grappig.

Beide programma's blijven steeds 'doorgaan', als het laatste plaatje geweest is komt daarna weer het eerste plaatje. Dit zorgt voor de gewenste herhaling om te kunnen leren en bovendien blijft er iets leuks te zien zonder dat een volwassene steeds opnieuw een programma moet starten.

Je kunt de CD-Rom bij mij bestellen door een mailtje te sturen. De kosten zijn 4,75 euro exclusief BTW en verzendkosten. (Als je hem tegelijk met de DVD aanschaft heb je slechts één keer verzendkosten).

Het is wel een vereiste dat het pijltje van de muis het plaatje aan blijft wijzen, dus als de motoriek van een kindje niet voldoende is om de muis goed te besturen dan zal deze vastgeplakt moeten worden of zo (klik hier voor tips om de muis te fixeren). Er kan ook een speciale schakelaar voor gekocht worden die aangesloten wordt op de computer.

Deze programma's zijn niet gemaakt in PowerPoint maar in html-taal. Het voordeel hiervan is dat je geen PowerPoint nodig hebt op je computer. Het is voldoende als je een browser hebt voor Internet (b.v. Internet Explorer) en deze staat eigenlijk standaard op elke computer.