Terug

DVD Zingen met Peer en Jolanda


Liedjes voor Peuters en Kleuters, met gebarenDeze DVD heb ik zelf volledig ontwikkeld in samenwerking met een logopedist van de Peuterrevalidatie van de St. Maartenskliniek in Nijmegen. Hij is speciaal ontwikkeld om kinderen te stimuleren mee te zingen en ook gebaren mee te maken. De liedjes worden gezongen door een Clown (van de clini clowns) en door mij (moeder van een kindje met een handicap).

In 35 minuten worden 31 bekende en minder bekende kinderliedjes gezongen. De liedjes worden langzaam gezongen zodat de kinderen makkelijk mee kunnen zingen. Bij elk liedje worden een aantal eenvoudige gebaren gemaakt zodat het nog leuker is om mee te doen (en tevens een goede oefening voor armen en handen). De zang en gebaren zijn niet al te perfect, zodat ze juist heel goed uitnodigen om mee te doen. Klik hier voor het liedjesoverzicht.
Klik hier voor een overzicht van alle gebaren die in de DVD gebruikt worden.

           

Elk liedje wordt aangekondigd met een pictogram zodat het voor de kinderen heel herkenbaar is welk liedje er komt.

De pictogrammen zijn PCS-symbolen (Picture Communication Symbols) en de gebaren zijn de ondersteunende gebaren van Weerklank (kenniscentrum op het gebied van Totale Communicatie). In België wordt SMOG (spreken met ondersteuning van gebaren) gebruikt. Dit blijkt in de praktijk goed overeen te komen met de gebaren van de weerklank.
Let op: de gebaren zijn GEEN gebaren van de 'Nederlandse Gebarentaal', de DVD is dus ook niet bedoeld voor dove kinderen. Dat sluit niet uit dat dove kinderen de DVD wellicht leuk of leerzaam zullen vinden, maar de gebaren komen dus niet overeen met hun eigen taal.

Je kunt de DVD bij mij bestellen door een mailtje te sturen. De kosten zijn 12,50 euro inclusief verzendkosten.
Je kunt ook hier kijken voor de prijzen incl. BTW en verzendkosten, dan kun je direct geld overmaken.

Hieronder kun je het eerste stukje van de DVD bekijken:


Klik hier voor reacties van ouders (en begeleiders) die de DVD aangeschaft hebben.


Vanaf nu zijn de liedjes van de DVD ook op CD te verkrijgen! Speciaal voor de kinderen die de DVD zo leuk vinden dat ze de liedjes ook in de auto, op de slaapkamer, of op andere plaatsen waar geen DVD-speler beschikbaar is, willen luisteren...

De kosten zijn 3,50 euro exclulief BTW en verzendkosten. (Als je hem tegelijk met de DVD aanschaft heb je slechts één keer verzendkosten).

De picto's van de DVD zijn ook als kaartjes te bestellen, voor meer info klik hier.

De liedjes van de DVD zijn nu ook verkrijgbaar in een spel-vorm voor op de computer. Dit spel staat samen met een spel met dieren van de boerderij op een CD-Rom. Voor meer informatie of om de demo te bekijken, klik hier.
Er zijn nu ook stickers te bestellen van Peer en Jolanda, voor meer informatie hierover klik hier.
Op veler verzoek is er een nieuwe DVD gemaakt met 32 andere kinderliedjes, voor meer informatie klik hier.

En in november 2013 heb ik met Klaaske Kamp een DVD gemaakt met een hele andere opzet, maar ook héél leuk!, zie De Wereld van Koos.