Terug

Picto kaartjes van de DVD

Deze set met 31 geplastificeerde kaartjes is een mooie aanvulling op de DVD. Alle liedjes op de DVD worden aangekondigd door middel van een bijpassende plaatje, ook wel picto genoemd. Alle picto's die op de DVD te zien zijn hebben we samengebracht in deze set kaartjes. Op de achterkant staat de naam van het bijbehorende liedje vermeld. De kaartjes zijn waterdicht, dus bestand tegen knoeien of frommelen. Ze zijn echter niet bestand tegen bijten. De kaartjes zijn in twee maten leverbaar. De standaard kaartjes zijn 4,5 bij 6 centimeter groot, het grote formaat is 9 bij 12 cm (dus vier keer zo groot). Zie hier een foto van de grote kaartjes (linksboven op de DVD liggen de standaard kaartjes):De kaartjes kunnen gebruikt worden om de communicatie met je peuter of kleuter te bevorderen. Afhankelijk van de mogelijkheden van elk kindje kunnen er verschillende spelletjes mee gespeeld worden.

Met onze Daan gebruiken we deze kaartjes om hem te leren dat hij zelf kan kiezen. We laten hem steeds twee kaartjes zien en zeggen daar de naam van het liedje bij. Het kaartje waar hij naar blijft kijken, dat liedje gaan we dan zingen.

Met kindjes met een betere motoriek kan het kaartje natuurlijk ook aangewezen of gepakt worden. Verder is het ook mogelijk om meerdere liedjes te kiezen en deze in een bepaalde volgorde te leggen. Hiermee leert het kindje vooruit denken en volgorde herkennen.

Je kunt een set met kaartjes bij mij bestellen door een mailtje te sturen. De standaard kaartjes kosten 14,00 euro exclusief BTW en verzendkosten. Voor een complete set in groot formaat betaal je 35 euro. Het is echter ook mogelijk om een halve set te kopen, dus 16 kaartjes, die kosten dan 17,50 euro. (je kunt hierbij een voorkeur aan geven voor de eerste helft van de liedjes of voor de laatste helft, alfhankelijk van de aanwezige voorraad is het echter mogelijk dat één van beide uitverkocht is).

Eventueel zijn de kaartjes ook te leveren in een geheugenspel-vorm (dubbele kaartjes zonder tekst op de achterkant). Ook kan ik de kaartjes electronisch als word-document toe sturen (gratis). Je kunt ze dan zelf printen en plastificeren. Geef dan in het mailtje aan of je het standaard formaat of het grote formaat wilt hebben.