Terug

DVD De Wereld van Koos


Eindelijk een DVD speciaal voor EMBDeze DVD heb ik gemaakt samen met Klaaske Kamp. Zij is ook een moeder van een 'bijzonder kind'. Door deze ervaring en haar conservatorium opleiding en jarenlange ervaring als docent in het speciaal onderwijs heeft zij super veel ervaring met 'speciale kinderen met een meervoudige beperking'.
Daarom is deze DVD ontwikkeld voor deze speciale kinderen.

         

De DVD is opgezet rondom het thema 'Koos de Cavia'. Deze cavia is te zien in een prentenboek en ook als handpop. In het verhaal komen nog vier andere dieren voor, ook deze zijn er als tekening en als handpop. Elk dier vertegenwoordigt een zintuig en elk dier heeft ook zijn eigen liedje wat steeds weer terug komt tussen de verhalen door.
De DVD doorloopt hetzelfde verhaal op vier verschillende manieren waardoor het enerzijds het 'feest van herkenning' geeft, maar anderzijds toch heel afwisselend blijft.

We hebben bij deze DVD dezelfde randvoorwaarden gebruikt als bij de succesvolle DVD's van Peer en Jolanda, namelijk:
Leuk en leerzaam voor kinderen en tevens een leuke inspiratiebron voor ouders.

Tijdens de verhalen laat Klaaske op een heleboel manieren zien hoe je kunt spelen met kinderen met een meervoudige beperking. Elke keer als je de DVD voorbij ziet komen zullen je weer andere dingen opvallen. Zo kun je ervaren op welk tempo je met de kinderen kunt spelen, hoe je ze kunt uitlokken tot een reactie, hoe je daar weer op in kunt spelen door te herhalen. En ook laat ze zien hoe je met mimiek, intonatie en klanken zonder tekst het verhaal kunt ondersteunen en de kinderen er telkens weer met hun aandacht bij kunt houden.
De DVD heeft een totale speelduur van 60 minuten. De eerste 45 minuten worden gevuld met Koos de Cavia, onderverdeeld in de volgende hoofdstukken;
- Digitaal prentenboek
- Spelen met zintuigen
- Boek met liedjes
- Belevingstheater
Daarna zijn er nog 15 minuten toegevoegd met beelden van de DVD's van Peer en Jolanda en is er een andere voorstelling van de Stichting Feest op Wielen toegevoegd, namelijk 'Patatje Gezond'. Beide ook zeer geschikt voor kinderen met een beperking.

         

Het liedje van Koos de Cavia komt steeds terug op de DVD, soms met prenten in beeld, soms met Klaaske die het zingt en begeleid op de ukelele, soms met foto's van de handpop en soms met een bewegende prent.

Hier kun je een korte samenvatting van de DVD bekijken:

Je kunt de DVD bij mij bestellen door een mailtje te sturen. De kosten zijn 10 euro (incl. verzendkosten)
Je kunt ook hier kijken voor de prijzen incl. BTW en verzendkosten, dan kun je direct geld overmaken.

Klik hier voor reacties van ouders (en begeleiders) die de DVD aangeschaft hebben.

Klik hier voor een handleiding om nog meer uit de DVD te halen!


Het verhaal van Koos de Cavia bestaat ook als prentenboek. Dit is een groot boek (22x30 cm) met 38 bladzijden, uitgevoerd in prachtige gekleurde prenten met een canvas kaft (dus te voelen). Het boek wordt standaard geleverd met een CD met alle liedjes en de ingesproken tekst van het boek (zelfde tekst als op de DVD staat). En de handpop van Koos zit er ook bij!

De kosten voor het prentenboek, CD en handpop Koos zijn samen 25,= euro (incl. verzendkosten).
Deze set is te bestellen bij Stichting Feest Op Wielen en bij de Bosk.

De complete set kun je ook bij mij bestellen, dus de DVD, Boek, CD en handpop samen, die kost 30 euro (incl. verzendkosten).
Voor bestellen van de complete set, stuur een mailtje.

Picto-kaartjes

Nu ook picto-kaartjes behorende bij "de Wereld van Koos" te verkrijgen. Het zijn 12 kaartjes van 6x6cm met voorop een plaatje en op de achterkant een of twee woorden. Je kunt ze zelf gratis downloaden, of je kunt ze kant-en-klaar bestellen bij mij voor 8,50 euro (incl. BTW, excl. verzendkosten)

Hieronder zijn een aantal Kleurplaten gratis te downloaden, klik op het plaatje voor een grote versie
.    

De begin-tune van de DVD van Koos kan ook als een ��n-knops-spelletje gespeeld worden via OpMaat-eduware, klik hier om direct te spelen.